Tiedätkö mikä on tämän kevään väri?



 

Maailma seuraa amerikkalaisen väri-intituutti Pantonen valintoja. Niin myös Suomi. Pantonen valitsema vuoden väri on samettisen pehmeä, persikkaan vivahtava oranssi Peach Fuzz. Nimi voidaan kääntää persikan nukaksi.

Vahvimmillaan värin suosio on juuri näin keväällä. Luonto herää ja lämpö kietoo meidät kylmän kohmettavat lämpöiseen viittaansa.

Miksi juuri persikka?

-       Maailma on kylmä ja täynnä epävarmuutta ja pelottavia asioita. Persikkaisen oranssin lämpö hehkuu myötätuntoa. Sen herkkyys yhdistää ihmisiä ja ruokkii sielua, Pantone Color Instituten varapääjohtaja Laurie Pressman sanoo.

-       Väri ravitsee kehoa ja mieltä. Se on pehmeä, se tuo turvallisuuden tunnetta ja yhteyttä toisiin ihmisiin. Persikansävy hallitsee vuoden trendejä niin muodissa kuin kauneudessakin.

 

Pieninä annoksina

Persikka on luonnollinen väri, joka tuo mieleen kevään kukat ja hedelmät. Sitä voi käyttää hallitsevana vaatevärinä tai asusteissa. Jos persikka tuntuu värinä vieraalta, sitä voi kokeilla pieninä annoksina. Se voi olla puseron väri, se voi olla huivissa, laukussa, käsineissä tai koruissa ja hiuskoristeissa.

Persikkaa voit kokeilla kynsilakassa tai muissa meikkituotteissa. Persikka sopii hyvin useiden muiden värien kanssa, kuten valkoisen, harmaan, beigen ja vihreän kanssa. Jos rohkenet yhdistää persikkaan pinkkiä, olet muodin huipulla.

Koti voi saada ilmettä pisaralla persikkaa. Esimerkiksi tyynyt, torkkuhuovat tai vaikkapa kukat antavat trendikkään ilmeen usein niin skandinaaviseen tyyliin sisustetussa suomalaiskodissa. Persikka antaa lämpöä ja kodikkuutta.

Mitä muuta kevääseen?

Epävakaina aikoina toivomme vakautta ja seesteisyyttä. Muodissa se näkyy väripaletin neutralisoitumisessa. Tänä vuonna nähdään maanläheisiä, mutta samalla raikkaita sävyjä. Hieman yllättävästikin myös viininpunainen – tavallisesti talviväri – löytyy muotitietoisen vaatekaapista.

Kevään ykkönen on mekko. Helman pituus vaihtelee tänä keväänä ja kesänä aina polvipituisesta midimittaiseen ja täyspitkään, nilkkapituiseen mekkoon. Ilmavuus ja keveys sekä runsas helma kuuluvat kevään mekkoon. 

Jännittävä lisä mekkoon tai hameeseen on läpikuultavuus. Se ei tarkoita paljastelua vaan pientä suloista vihjettä sensuelliin suuntaan. Myös pitsi antaa ripauksen jännitystä asuun kuin asuun.

Kukkaprinttien ohella voit valita farkkukangasta, joka on jälleen moderni valinta. Farkkumekon kanssa sopivat nyt niin muodikkaat lenkkarit, mutta myös korot. Kontrasti on jännittävä, ja korot luovat ripauksen ylellisyyttä.

 

Ysärihenkeä ja metallia

Metallin sävyt ja paljetit jatkavat muodissa. Nahkajakun somisteena voivat olla näyttävät ketjut ja soljet. Metallia voi kokeilla varovaisestikin. Esimerkiksi laukku tai kengät voivat olla metallinhohtoiset.

Myös seksikkäät hapsut koristavat rohkean pukeutujan asuja. Hapsuista pitävät muun muassa Dior ja Prada.

Muodissa on myös ysärihenkeä. Korostetusti leveä hartialinja, oversize-tyyli sekä ylisuuret suorat housut ovat ajankohtaiset. Yksinkertaiseen asuun saa tehoa solmuilla. Solmudetaljeista pitävät tänä keväänä muun muassa Fendi ja Alexander McQueen.

 

Käsityötä ja kierrätystä

Tänä keväänä tulevat myös vyöt. Ysärihenkeen kuuluu kurottu vyötärö, jossa vyöt ovat katseenvangitsijoita. Vyö voi olla kapea klassinen malli, koristeellinen cowboy-vyö tai lantiolle laskettu löysähkö versio.

Paksupohjaiset kengät jatkavat voittokulkuaan niin lenkkareissa kuin kävelykengissä ja loafereissa. Kapeat matalat korot, kitten heels, sopivat etenkin bisnespukeutumiseen.

Kaikessa on hyvä muistaa myös ekologisuus, kädentaidot ja luonnollisuus. Vaatteiden tekstuurit ovat eläväisiä ja heijastavat käsityön suosiota. Kierrätystä ei sovi unohtaa. Tarvitsemme kestävää maailmaa niin ylle kuin ympärille.

Mikäli sinua kiinnostaa tyylinmuutos tai vaikkapa miten oranssi sopii sinulle niin tyylikonsulttisi on mielellään avuksi. LUE LISÄÄ.....

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit