Style by Jaana: Keltaista ja kultaa –sopiiko sinulle voiman väri?



Kansainvälistä uraa tekevä ex-pääministeri Sanna Marin kohautti Linnan juhlissa veistoksellisella, antiikin Kreikkaa henkivällä asullaan, kuten esimerkiksi Iltalehden (linkki) kuvista saattoi nähdä. Voimakas kultaan taittuva väri oli myös poikkeuksellinen, sillä sitä nähdään Linnassa vain hyvin harvoin.

Värit symboloivat aina jotakin. Voimakkaan keltainen väri kertoo arvokkuudesta, energiasta, optimismista, ilosta, menestyksestä ja usein korkeasta asemasta. Ei liene sattumaa, että karismaattinen Sanna Marin halusi asullaan korostaa asemaansa Tony Blairin instituutin neuvonantajana ja puhujana sekä rohkeuttaan ja eteenpäin menemistään elämässä.

Voimakas keltainen korosti upeasti Marinin tummia hiuksia, joihin oli loihdittu upea harkittu kampaus. Väriltään vahva keltainen väri sopii siis parhaiten henkilölle, jolla on lämmin ihonsävy tai oliiviin tai ruskeaan vivahtava sävy sekä tummat hiukset.

Katri Niskanen käytti suunnittelemaansa Marinin pukuun 11 metriä hehkuvaa silkkisekoitekangasta.

Kaikille sopiva keltainen

Suurin osa suomalaisista on kuitenkin viileän vaaleita iholtaan, ja hiuksissa on useimmiten keskiruskeaa, punertavaa tai aivan vaaleaa väriä. Se ei kuitenkaan lainkaan poissulje keltaisen käyttöä. Suomalaista hipiää korostavat upeasti lämpimän tai pastelliin vivahtavat keltaisen sävyt sekä vaalea keltainen. Tämä koskee lähinnä kokopukua tai esimerkiksi samaa väriä olevaa hametta tai housuja ja niiden kanssa paitaa tai puseroa. Voimakkaan keltaista tai jopa kullan vivahdetta voi kuitenkin mainiosti käyttää piristyksenä ja katseenvangitsijana esimerkiksi kengissä, laukuissa ja muissa asusteissa. Kirkkaankeltaiset hansikkaat, kaulahuivi tai vaikka pipo voisi olla perinteisen tummanharmaan tai mustan takin kanssa iloa tuova väriläiskä.

Miehellekin keltaista

Suomalaismiehet ovat melko arkoja säväyttämään juhla-asullaan. He useimmiten turvautuvat mustaan tai muuten tummaan pukuun. Työssä tai vapaammissa tilaisuuksissa keltaista voisi käyttää huomattavasti useammin. Toimistotyöhön sopisi mainiosti esimerkiksi tummansiniset chinot, sininen kauluspaita ja sen päällä kirkkaankeltainen neule tai neuletakki.

Ulkovaatteissa keltainen kaulaliina tai pipo voisi herättää positiivista mielenkiintoa ja lisätä karismaa. Myöskään vaalea keltainen ei vie miehen miehekkyyttä tai arvokkuutta. Tumman pikkutakin alle sopii hyvin vaaleankeltainen kauluspaita tai poolo.

Harmillista vain, että Suomessa on melko vähän myynnissä keltaisia miesten vaatteita tai asusteita. Jos piipahdat esimerkiksi Tallinnassa tai Ruotsissa, sieltä voit tehdä löytöjä.

Millainen keltainen sinulle?

Jos haaveilet ostavasi keltaista tai sinulla on keltaisia vaatteita tai asusteita, etkä tiedä millainen keltainen sinulle sopii, kysy tyyliasiantuntijalta apua. Katso lisää tästä.

Olen Style by Jaana, tyylikonsultti, johon voit aina ottaa yhteyttä. Suunnitellaan yhdessä sinulle sellainen asu- ja asustekokonaisuus, jossa on piristeenä harvemmin käytettyjä värejä, esimerkiksi juuri keltaista tai vaikkapa petrolinsinistä tai -vihreää, miksei myös luumun- tai jopa kirkkaanpunaista. 

Värit tuovat olemukseen särmää ja iloa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit